Hotell med träningsprofil

Det är tydligt att hotell allt mer väljer inriktning för att locka till sig besökare. Det kan vara allt från lyx och flärd till låga priser eller häftigt spa. I den långa raden av renoveringar och satsningar från hotellen förväntas nu ett hotell med en tydlig träningsprofil.

Det är mycket vanligt att hotell har ”gym” eller ”relax”. Däremot varierar utbudet och tolkningen av dessa begrepp otroligt mycket. Ett gym kan bestå av 3-4 maskiner och lite hantlar och en relax kan innebära en bastu med tillhörande duschar. Det räcker visserligen för många men det är inte sällan som hotellbesökare blir besviken på utbudet efter att ha läst hotellbeskrivningarna.

Eftersom träningstrenden är stor och många både vill röra sig mer och äta bättre kan detta återspegla sig hos en del hotell. Vad händer om ett hotell väljer att dra detta riktigt långt?

Det är inte oväntat om det inom kort lanseras en hotellkedja med en mycket tydlig träningsprofil. Det bör inte heller krävs så mycket då förutsättningarna finns. Det finns hotell med riktigt stora gym och inte sällan har de samarbete med närliggande gym för att få tillgång till all utrustning. Utöver det kan man samarbeta med lokala företagare i likhet med hur charterhotell samarbetar med lokala guider. Genom detta kan man erbjuda exempelvis löpning i grupp eller bergsklättring i området.

På rummen kan det finnas enklare träningsredskap som en så kallad balansplatta, push-up-stång och liknande. Självklart finns även instruktörer, video, böcker och tidningar kring träning.

I och med att denna kundgrupp är relativt stark skulle det inte vara svårt att få avtal med återförsäljare av proteinpulver och andra kosttillskott. De skulle även kunna ha informationskvällar som självklart kan dra till sig många besökare. Fördelen är just att besökarna är på hotellet och därmed har mer tid över på kvällarna än om man anordnat en liknande informationskväll på ett gym en vardag.

Frågan är inte om – utan när detta koncept lanseras