Stor skillnad i pris på parkeringsavgift

Efter en jämförelse av ett flertal hotell i Uppsala visar det sig att parkeringsavgiften skiljer sig stort mellan de olika hotellen. Detsamma gäller andra ”extraavgifter”. Avgifter som kan vara avgörande i val av konferenshotell.

”Boka hotellrum från 1126kr/natt”

Så framställs ett av de större hotellen i Uppsala i reklamen på Hotels.com. Det är sant att ett dubbelrum kostar så mycket men just i detta fall tillkommer det en rad extrakostnader. Räkna med en parkeringsavgift på 120kr per natt och hotellnatten har plötsligt blivit 10% dyrare. Följer det med ett litet barn kostar sedan barnsängen 250kr per natt och den som vill ha en kopp kaffe får betala 25kr per kopp.

Det kan ställas mot andra hotell där natten kanske är dyrare men där parkering är gratis, extrasäng kostar 100kr och kaffet alltid är gratis i lobbyn samt att det finns både kaffepulver och te på hotellrummet.

Beror främst på läge

Det som främst avgör om parkeringsavgiften uppstår är läget på hotellet. De som ligger mycket centralt har generellt en parkeringsavgift. Samtidigt är de billigare att stå på dessa än närliggande parkeringshus.

Ex. så skriver Nordic Choice Hotell på sin hemsida att ”den reducerade parkeringsbiljetten köps i receptionen”. Det framgår alltså att priset annars hade varit högre.

En fördel är även att de erbjuder bilvård i samma garage. Självklart mot en avgift.

Se upp för dubbdäcken!

Nordic Choice Hotell passar även på att påminna sina besökare om att man byta bort dubbdäcken mot allrounddäck eller sommardäck innan besöket. Orsaken är att det är dubbdäckförbud på Kungsgatan. Detta i likhet med centrala delar av andra storstäder. Det spelar alltså inte någon roll vad det är för underlag – välj andra däck om du har behov av att åka just den gatan.

Jämför totalpriset – även om det är lite bökigare…